Dešavanja u Beogradu Kuda za vikend

Škola počinje, zabava se nastavlja!

Početak školske godine je sve bliži. Roditelji i deca su zauzeti kupovinom nove školske opreme. Ali, koliko god da kupovina može biti interesantna, takođe može biti i veoma stresna. Mnoge knjižare i šoping centri u Beogradu nude brojna sniženja na rančeve, pernice, sveske i drugu potrebnu školsku opremu. Samo neki od njih nude zanimljive sadržaje za buduće i sadašnje školarce. Evo KUDA SA DECOM da odete, zabavite se i opustite uz zanimljive edukativne programe, kao i provedete lepe porodične trenutke tokom i nakon kupovine.

Učionica iz snova i Aladinova čarobna lampa

Shopping centar Stadion pripremio je nezaboravan provod za sve sadašnje i buduće đake tokom vikenda, 31. avgusta i 1. septembra. Pored raznovrsnog i zanimljivog školskog programa u Učionici iz snova, sve posetioce očekuju brojna takmičenja, nagrade i iznenađenja uz sjajnu zabavu.
Prvi dan, 31. avgust, koji će biti posvećen predškolcima obeležiće prelepa bajkovita scenografija i druženje sa omiljenim crtanim junacima. Duh iz Aladinove čarobne lampe, roboti, vile, kao i ostali dečji junaci samo su deo ove priče koja vas očekuje. Gosti iznenađenja iz sveta glume i novinarstva će se družiti sa mališanima uz njihove omiljene priče i bajke. Na kraju dana će uživati u velikom šou-programu sa balonima.
Drugog dana, u nedelju, 1. septembra, od 12 do 18 sati, školarci će u školskim klupama uživati u zanimljivim radionicama. U planu su radionice iz geografije, aritmetike, engleskog jezika, robotike, elektronike i još mnogih drugih. U okviru ovih radionica će aktivno učestvovati u raznim eksperimentima i takmičenjima. I moći će da osvoje i brojne nagrade.
Specijalnu radionicu pod nazivom Mozgaonica pripremio je i Muzej iluzija. Cilj je da đaci kroz zabavu i igru razvijaju svoje moždane vijuge otkrivajući rešenja u logičko-didaktičkim igricama. Na kraju časa, mališani će moći da provere i svoje znanje u veoma interesantnom kvizu. Najbolji će osvojiti i specijalne vaučere za posetu muzeju.
U učionici za biologiju Udomi svog fosila, školarci će kroz interaktivni razgovor sa stručnim osobama iz Botaničke bašte saznati šta su i koje biljke postaju fosili i otkud oni na planeti. Oni koji su više zainteresovani za nauku i tehniku u Učionici iz snova naučiće kako da od delova koje mogu pronaći kod kuće naprave svog prvog robota na baterije. Zatim, tu je i kurs programiranja pomoću video-igrica.
Osim ovih sjajnih i zabavnih načina da se svi đaci vrate u formu, na kraju dana mališane očekuje i zanimljiva igra  – Potraga za školskim priborom, u kojoj mogu osvojiti nagrade u vidu pribora za početak školske godine.

Druženje sa faraonom, gladijatorom i grčkom princezom

Aplikacija KUDA SA DECOM - Najava dešavanja za školarce u AVA Shopping parku.

I AVA Shopping park je pripremio sjajan program edukativno-zabavnog karaktera za sve klince i klinceze. Program se odvija tokom 31. avgusta i 1. septembra. Između ostalog, program obuhvata malu školu elektronike i druge kreativne radionice. Tu su dečiji i bazar ploča i diskova, pozorišna predstava i učenje o starom Egiptu zajedno sa animatorom Faraonom. Pripremljene su ekološke i prirodnjačke radionice za decu i druženje sa Peđolinom. A u planu je i učenje o antičkoj Grčkoj i Rimu sa grčkom princezom i gladijatorom.

Kreativne radionice za povratak u školu

Od 2. do 8. septembra, na 3. spratu u prostoru food corner-a, Ada Mall organizuje specijalan program namenjen deci školskog uzrasta. Tokom celonedeljnog programa, mališani će imati priliku da učestvuju u raznovrsnim aktivnostima. One su pažljivo osmišljene da podstaknu njihovu kreativnost, maštovitost i radne navike, dok se istovremeno dobro zabavljaju.

Aplikacija KUDA SA DECOM - Najava kreativnih radionica u Ada Shopping Mall-u.

Program obuhvata likovne radionice, sportske poligone, plesne nastup i matematičke radionice. Biće tu predstavljanje dečjih modnih brendova i kviz za najspremnijeg đaka prvaka. Radionice će se radnim danima odvijati od 15 do 20 časova, a vikendomod 11 do 20 časova.

Ovaj događaj ima za cilj da kroz bogat sadržaj i animaciju predstavi deci i roditeljima veliki broj školskih i vanškolskih aktivnosti koje nude različiti klubovi i ustanove sa teritorije Beograda. Očekuje vas nezaboravna zabava, inspiracija i mogućnost da se na jednom mestu informišete o svim opcijama za dodatne aktivnosti tokom školske godine.

Kuda još sa decom u Beogradu?

U jeku priprema za početak nove školske godine, u šetnji po Narodnom muzeju 31. avgusta 2024. godine od 13 do 14.30 časova mališani će moći daobnove znanja iz nekih školskih predmeta. Naučiće i nešto novo o delima iz muzejskih zbirki, učestvovaće u kvizu, a oni najuspešniji biće i nagrađeni simboličnim nagradama. Radionicu će voditi mr Ivana Janković, muzejski savetnik edukator. Prijavljivanje učesnika uzrasta od 10 do 14 godina je obavezno.

Još mnogo, mnogo dešavanja namenjenih beogradskim mališanima saznaćete kada instalirate aplikaciju KUDA SA DECOM.

Možda će ti se svideti i

Kuda sa decom - beogradski dani porodice
Dešavanja u Beogradu

Beogradski dani porodice  maj – jun 2024.

  • мај 4, 2024
Tradicionalni Beogradski dani porodice u organizaciji Grada Beograda odžavaju se od 13. aprila do 15. juna 2024. godine, s tim
Kuda sa decom - Avala
Kuda za vikend

Beogradska planina je prava oaza: sve što vas očekuje na Avali

  • мај 4, 2024
Ako razmišljate kuda za vikend najbliža planina Beogradu – Avala je odličan izbor iz mnogo razloga. Na samo pola sata
sr_RSSerbian